blank

Nastupno predavanje - obavijest

O B A V I J E S T

Izvješćujemo vas da će Eva Smokrović,  mag. med. techn.,  u povodu svoga izbora u  naslovno nastavno zvanje  predavača u znanstvenom području Biomedicine i zdravstva, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani sestrinstvo,  održati javno nastupno predavanje pod naslovom:

„ORGANIZACIJA  ZDRAVSTVENE  NJEGE  U  KUĆI  U OKVIRU  PRIMARNE  ZDAVSTVENE  ZAŠTITE“

Predavanje će se održati u  četvrtak, 16. ožujka 2016. god. s početkom u 15.00 sati  u seminarskoj predavaonici (prizemlje) Medicinskog fakulteta Osijek, Crkvena 21 - nastava za studente  III. godine sveučilišnog preddiplomskog studija  Sestrinstvo (kolegij Zdravstvena njega u kući).
Članovi stručnog povjerenstva:

 1. prof. dr. sc. Radivoje Radić - predsjednik
 2. Jadranka Plužarić,mag.med.techn.,viši predavač - član
 3. Ivana Barać,  prof.,viši predavač – član

Najava tjedna mozga

Tjedan mozga je manifestacija koja se već šesnaestu godinu provodi širom Hrvatske. Svjetsku inicijativu pokrenula je organizacija Dana Alliance for Brain Initiatives, a u Hrvatsku je prenesena zahvaljujući Hrvatskom institutu za istraživanje mozga i Hrvatskom društvu za neuroznanost. Manifestacija se provodi prije svega u sveučilišnim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku i to u organizaciji Medicinskih fakulteta. Osijeku su glavni organizatori Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS i Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer te biološka studentska organizacija ZOA. Glavni pokrovitelji projekta su Sveučilište J. J. Strossmayer, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Po prvi puta ove godine Tjedan mozga organizira se i za grad Vukovar pod pokroviteljstvom Vijeća za prevenciju. Ovogodišnje teme su ´Prve tri´, ´Mozak i prostor´te ´Neurogastronomija´, a naziv osječkog projekta je 'Gladni mozak'.
Radionice su organizirane za sve predškolske i školske uzraste, ali se moli prethodna najava posjeta studentu-organizatoru ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ). Molimo da kod prijave vodite računa o dobnoj skupini za koju je predviđena neka radionica.
Djeca će naučiti kako mozak doživljava okuse, što čokoladu čini primamljivom, kako se pravi coca-cola te što je ustvari neurogastronomija. Predavanja će se održavati u Rektoratu Sveučilišta (svakim danom od 16.00 sati od 13.-17. ožujka) i namijenjena su široj javnosti. Dođite poslušati jesu li osječki jelovnici kreativni, kojim osjetilima doživljavamo hranu, što je molekularna gastonomija, treba li ići na dijetu… Sva događanja u gradu Vukovaru predviđena su za 14.03. u Pastoralnom centru. Najavljujemo za taj datum predavanje akademika Ivice Kostovića (17.00 sati) i docenta Siniše Maslovare (18.15 sati) u prostoru Pastoralnog centra. Dobro nam došli na 16. Tjedan mozga!

 

TM plakat 2017

Tjedan mozga 2017. - raspored (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - raspored Vukovar (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - plakat (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - radionice opis (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - raspored Slavonski Brod (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - radionice Slavonski Brod opis (.pdf)

Nastupno predavanje - obavijest

OBAVIJEST

Izvješćujemo vas da će dr. sc.  Grgur Dulić, dr. med., naslovni poslijedoktorand Medicinskog fakulteta Osijek,   u povodu svoga izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani kirurgija održati javno nastupno predavanje s naslovom:

„ISHEMIČNA  BOLEST  SRCA“

Predavanje će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2017. god. s početkom u 13.45 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4, (II. kat) – redovita  nastava za studente V. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine Medicinskog fakulteta Osijek.

Članovi stručnog povjerenstva:

 1. prof. dr. sc. Jozo Kristek
 2. izv.prof. dr. sc. Ivan Lovrić
 3. izv.prof. dr. sc. Goran Kondža
 4. prof. dr. sc. Leonardo Patrlj

Nastupno predavanje - obavijest

OBAVIJEST

Izvješćujemo vas da će dr.sc. Zlatko Vlajčić, dr.med., u povodu svog izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, grani kirurgija, održati javno nastupno predavanje s naslovom:

„SUVREMENO KIRURŠKO LIJEČENJE RAKA DOJKE“

Predavanje će se održati u četvrtak 9. ožujka 2017 .g. u 13.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4, (II. kat) – redovita nastava za studente Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine Medicinskog fakulteta Osijek - kolegij Ortopedija.

Članovi stručnog povjerenstva:

 1. prof. dr. sc. Jozo Kristek, predsjednik
 2. doc. dr. sc. Silvio Bašić, član
 3. prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, član
 4. prof.dr.sc. Rado Žic, zamjena člana

Nastupno predavanje - obavijest

OBAVIJEST

Izvješćujemo vas da će dr.sc. Miljenko Franić, dr.med., u povodu svog izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, grani ortopedija, održati javno nastupno predavanje s naslovom:

„DEFORMACIJE KRALJEŽNICE“

Predavanje će se održati u četvrtak 9. ožujka 2017 .g. u 12.00 sati u seminarskoj predavaonici Klinike za kirurgiju KBC Osijek, J. Huttlera 4, (II. kat) – redovita nastava za studente Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine Medicinskog fakulteta Osijek - kolegij Ortopedija.

Članovi stručnog povjerenstva:

 1. doc. dr. sc. Zoran Zelić, predsjednik
 2. doc. dr. sc. Damir Matoković, član
 3. doc. dr. sc. Egon Biuk, član
 4. prof. dr. sc. Leonardo Patrlj, zamjena člana

webmail studomat  knjiznica alumni